Strona główna
  czy można zalać ananasa galaretką

Jesteśmy jak dwie krople wody wiszące nad jeziorem

Temat: Sernik Na Zimno Według Agrafki
Sernik na zimno Składniki: 4 galaretki o różnych smakach i w różnych kolorach 400 g białego gładkiego sera (np. bieluch, mascarpone) 3 żółtka 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy 1 pełna łyżeczka żelatyny kostka masła garstka łuskanych orzechów włoskich rodzynki, namoczone w wodzie lub rumie 1. Z przygotowanych czterech galaretek, rozpuścić trzy (każdą osobno) w połowie podanej na opakowaniu wody (czyli zazwyczaj szklance) i zostawić do zastygnięcia. Trzeba to zrobić wcześniej, żeby galaretki stężały do czasu, jak zacznie przygotowywać się sernik. 2. Żelatynę rozpuścić w pół szklance wrzącej wody. Ostudzić. 3. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodając stopniowo żółtka i biały serek oraz rozpuszczoną w wodzie i wystudzoną żelatynę. Masę wymieszać. 4. Galaretki pokroić w kostkę i razem z orzechami i rodzynkami dodać do masy serowej. Wymieszać. 5. Masę przełożyć do tortownicy, schłodzić. W tym czasie rozpuścić ostatnią galaretkę w 2 szklankach wody. Gdy lekko stężeje, zalać nią sernik i zostawić do zastygnięcia. Na wierzchu sernika - przed wylaniem na niego ostatniej galaretki - można ułożyć owoce - truskawki, maliny, morele, jagody. Żelatynę można rozpuścić też w gorącym mleku. Uwaga: galaretka nie tężeje, gdy zalewa się nią świeże owoce ananasa...
Źródło: forum.antyfani.pl/index.php?showtopic=1567



Temat: LIPIEC 2007 :)
alcia na życzenie BIAŁA DAMA 2 serki homo 3/4 szklanki cukru pudru 1/2 litra śmietany kremówki 2 płaskie łyżeczki żelatyny cukier waniliowy garśc rodzynek puszka ananasów galaretka ananasowa (w razie braku ... i wlac do masy. dodac rodzynki (zalane wcześniej wrzątkiem i odsączone) oraz kawałki ananasa (kilka zostawic do dekoracji). tortownice lub naczynie zaroodporne napełnic masą. wstawic na godzinę do lodówki. galaretkę przyrządzic wg przepisu. na wierzch masy ułożyc pozostałe owoce i zalac galaretką.
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=39289


Temat: Tort z owocami i galaretka-pilne!
masy i delikatnie wymieszać. Dodać sparzone rodzynki i pokrojone 3 plastry ananasa. Tortownicę napełnić masą, wstawić do lodówki na około godzinę. Przygotować galaretkę ananasową, zostawić by ostygła. Na wierchu masy serowej ułożyć pozostałe ananasy, posypaś rodzynkami, zalać krzepnącą galaretką. To wszystko można posypać jeszcze wiórkami kokosowymi, jak kto lubi.
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=10855


Temat: Dzieciaczki z sierpniowej paczki :)
Ptasia specjalnie dla ciebie i innych głodomorków przepis na bananowca potrzeba: 2 galaretki cytrynowe 1 galaretkę pomarańczową(może byc inna) kostke margaryny(palma,kasia) pół szklanki cukru 2 żółtka 4 banany przygotowanie: 2 Galaretki cytrynowe rozpuścić w 1 1/2 szkl wody, banany zetrzeć na tarce margarynę rozetrzeć z cukrem i żółtkami ,dodać lekko tężejącą galaretką cytrynową wszystko zmiksować,na końcu dodać banany i wymieszać. Na blaszce poukładać biszkopty i zalać masą.Na wierzch poukładać owoce mogą być brzoskwinie,ananasy i zalać galaretką pomarańczową.Wystawić do lodówki aż stężeje. Smacznego
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=49411


Temat: Wyrwane z rąk sąsiadki
... – ananasy z puszki i ewentualnie zalewamy galaretka ale nie ciepłą. Oczywiście dodać o wiele więcej wody do galaretki niż w przepisie bo musi być lekka i miękka. Wsadzamy do lodówki....
Źródło: genesis.net.pl/index.php?showtopic=37436


Temat: Ptasie mleczka - różne
PIANKA Składniki: 1 puszka mleka skondensowanego NIESŁODZONEGO, 3 galaretki - 2 o takim samym smaku, np. agrestowe i 1 inna - np. malinowa, coś do dekoracji - może być ananas lub brzoskwinie z puszki, owoce sezonowe Tortownicę dużą wysmarować masłem - zwłaszcza te rowki na dole, bo będzie przeciekać. Zagotować 1/2 l wody - rozpuścić w niej OBIE identyczne galaretki. Schłodzić, ale ... uzyskania puszystej masy - znacznie zwiększa swą objętość! Początkowy brak reakcji spokojnie przeczekać. Do ubitego mleka nie przerywając ubijania wlać zimną galaretkę, rozmieszać starannie razem. Wlać masę do tortownicy, wstawić do lodówki. Jeśli galaretka była zimna masa nie przecieknie, bo zaczyna tężeć prawie od razu. Przygotować drugą galaretkę - już w normalnym stężeniu, schłodzić. Na zastygniętej piance ułożyć owocowe "ozdóbki", zalać przestudzoną galaretką. I znów do lodówki. I już. *** PUŁAPKI: Mleko trzeba schłodzić, co nie oznacza konieczności trzymania w zamrażalniku -wystarczy w lodówce, bo ciepłe się nie ubije. Ale zjeść się da, choć bardziej gumowate będzie. Jak warstwa pianki nie zastygnie PRZED wlaniem galaretki dekoracyjnej - pianka może odwrócić proporcje, czyli "art-decor" ucieknie na dno.
Źródło: cincin.cc/index.php?showtopic=15379


Temat: Tort kawalerski
... malinami, wiśniami, truskawkami, zima z brzoskwiniami i ananasem w puszcze i truskawkami mrożonymi) i tak kilka warstw. Ostatnia warstwa to masa, udekorować owocami i żaląc galaretką 2 paczki na 3/4 wody...
Źródło: cincin.cc/index.php?showtopic=16755


Temat: Ciasto ananasowe
... z cukrem ( ok 2-3 łyżki) i dodać ostudzoną żelatynę. Na koniec dodać ubitą kremówkę. Posmarować tym kremem górę biszkoptu. Na to układamy krążki ( lub półkrążki) ananasa i zalewamy galaretką...
Źródło: cincin.cc/index.php?showtopic=31754


Temat: Kremowiec
... owoce i jasny.Wierzch ozdabiamy bakaliami i owocami,zalewamy galaretką.Pyszne i nie za słodkie. Właśnie zrobiłam z truskawkami, więc wklejam zdjęcie
Źródło: cincin.cc/index.php?showtopic=13191


Temat: Indyk na zimno w owocowej galaretce
Potrzebujemy dużą pierś indyczą,puszkę brzoskwiń,puszkę ananasów,kilka winogron,1szkl bulionu,łyżkę żelatyny,dowolne przyprawy do natarcia mięsa. Pierś indyka przyprawić,włożyć do rękawa do pieczenia.Do mięsa wlać bulion i sok z brzoskwiń i ananasów.Upiec do miękkości i ostudzić.Sos powstały w pieczeni zlać do garnka i podgrzać,wsypać żelatynę i rozpuścić,ostudzić.Zimne mięso pokroić w plastry,ułożyć na półmisku,udekorować owocami i zalać gęstniejącą galaretką.Schłodzić.Potrawę najlepiej podawać następnego dnia,by mięso przeszło zapachem owocowej galaretki.Jest to bardzo smaczna odmiana od powszednich mięs i robię ją prawie zawsze na święta,bo świetnie smakuje i elegancko się prezentuje.
Źródło: cincin.cc/index.php?showtopic=10731


Temat: Sałatka z wędzonym kurczakiem i ananasem
1/2 słoika konserwowej papryki 2-3 łyżki majonezu czarny pieprz ew. sól Z kurczaka zdjąć skórę. Mięso oddzielić od kości i pokroić na nieduże kawałki. Ananasa odsączyć z zalewy. Jeśli ananas jest ... małą ilość sałatki: składniki dzielimy przez dwa, a resztę ananasa zalewamy galaretką owocową.
Źródło: cincin.cc/index.php?showtopic=30060


Temat: Ciasta
Biszkopt z owocami i galaretką Składniki: BISZKOPT : 10 jaj, 10 łyżek cukru, 10 łyżek mąki, szczypta proszku do pieczenia. OWOCE : ananasy, truskawki, wiśnie lub jagody, 2 galaretki do zalania owoców. KREM : 2 galaretki truskawkowe lub wiśniowe, 1/2 l śmietany, cukier waniliowy. Sposób przyrządzania: Ubić białka, dodać cukier, ubić na sztywną pianę. Dodać żółtka krótko ubijając, żeby piana nie straciła ... przekroić na pół. 2 galaretki rozrobić wg przepisu. Lekko zastygające dodawać do ubitej śmietany ciągle miksując. Układać biszkopt, krem, biszkopt, krem. Na wierzch ułożyć owoce i zalać lekko tężejącą galaretką. Schłodzić...
Źródło: samotni.fora.pl/a/a,206.html


Temat: Ciasta
uzyciem powinna byc lekko stezala) Final: Na biszkopt nalozyc mase kakaowo-bakaliowa, nastepnie mase cytrynowa, na ktorej z kolei ulozyc ananasy, i zalac galaretka.
Źródło: samotni.fora.pl/a/a,206.html


Temat: Pascha jogurtowo-śmietanowa
bo galaretka się nie zsiada albo się dziwna robi... Biszkopty - duza paka. Tortownicę grubo maślimy i wysypujemy pokruszonymi biszkoptami, grubo (bułka tarta nie jest tu najsmaczniejsza). Na dno układamy dwie warstwy biszkoptów, ciaśniutko. Rozpuszczamy 2 galaretki na 1/2 litra wody w pół szklanki wrzątku (trudne ale wykonalne), pozostałe wg przepisu z opakowań,w osobnych naczyniach ale zmniejszamy troszkę ilość wody, bo upał! Mieszamy w naczyniu jogurty i śmietanę, stężony roztwór galaretkowy. Wlewamy "mniejsze pół" masy do tortownicy, równamy łychą, układamy luźną warstwę biszkoptów, zalewamy resztą masy. Po stężeniu tegoż w lodówce, na wierzch wykładamy owoce, zalewamy jedną galaretką, np. zieloną. Stężamy w lodówce, zalewamy drugą galaretką, np. żółtą. Pascha najlepsza jest po około 8 godzinnym schładzaniu. Wtedy, za przeproszeniem, całość sztywnieje równomiernie Smacznego.
Źródło: anitkak.webd.pl/viewtopic.php?t=4321


Temat: Kulinaria
dla pewności dodaję jeszcze łyżkę żelatyny), gdy przestygnie połączyć ze śmietaną, dodać cukry. Biszkopt przekroić na 3 części, nasączyć sokiem ananasowym, polożyć pokrojone owoce i zalać tężejącym kremem. Tort schłodzić. Udekorować...
Źródło: kaiem.pl/forum/viewtopic.php?t=1121


Temat: Lodowiec ciasto-torcik na zimno!! Znika natychmiast pychota!
część jej wsiąkła w biszkopty.Druga możliwość to maczanie biszkoptów w galaretce i wkładanie do tortownicy.Wstawić do lodówki do stężenia. Do utartego masła dodawać porcjami ostudzoną masę ciągle ucierając. Podzielić na dwie części.Do jednej dodać kakao. Na biszkopty w galaretce wyłożyć jedną część masy-białą.Następnie wyłożyc drugą warstwę biszkoptów maczanych w galaretce zielonej. Odstawić do lodówki do stężenia. Następnie drugą warstwę masy ciemną wyłożyć na biszkopty. Na wierzch ułożyć owoce wg uznania (ewentualnie pory roku). Mogą to być obecnie brzoswinie.Zalać galaretką brzoswiniową. Przepis ten od lat wykorzystuję-generalnie nie znam osoby,której by nie smakowało to ciasto.Może być torcikiem na urodziny,deserem.Robiłam różne "wariacje" tego deseru.Np piekłam biszkopt kakaowy( zamiast tych biszkoptów).Ta masa jest naprawdę super.Moja koleżanka robi to ciasto na większej tortownicy.Układa biszkoty nasączone galaretką, na to białą masę i owoce z galaretkę. Niesamowicie to ciasto wygląda w przekroju.Biszkopty w czerwonej galaretce na dole,masa biała,biszkopty w zielonej galaretce,masa o kolorze czekolady,owoce np brzoskwinie i galaretka brzoskwiniowa. Polecam bo jest...
Źródło: cincin.cc/index.php?showtopic=9330


Temat: Ananasowy tort królewski
jak najcieniej to wszystko jasną galaretką. Kliknij, aby zobaczyć załącznik Uwagi. 1.Miałem duże trudności z oderwaniem po upieczeniu biszkoptu od pergaminu. Trzeba to jakoś przejść. 2.Im bardziej będą ciasno zwinięte ruloniki...
Źródło: cincin.cc/index.php?showtopic=30058


Temat: Bananowiec
łyżki cukru Masa bananowa: 1 i 1/2 kostki masła 3 duże banany galaretka (najlepiej zółta ) 5 żółtek Wkonanie: Masło utrzeć z żółtkami. Banany rozgnieść na talerzu i dodać do masy. Galaretke rozpuścić w 1 szkl wody i krzepnacą dodać do masy. Masę wyłożyć na biszkopt (najlepiej ten jasny ) Na to dać biszkopt kakaowy, a na biszkopt Ptasie Mleczko: 4 białka 4 łyżki cukru Galaretka rozpuszczona w szklance wody Białka utrzeć z cukrem na pianę i dodać tężejąca galaretke. Wymiksować na małych obrotach. Wyłożyć na biszkopt kakaowy Na ptasie mleczko ułożyć owoce według upodobania ale banany muszą być pomarańcze, ananasy, brzoskwinie... i skropić kwaskiem cytrynowym i zalać 2 galaretkami :-] Placek wychodzi strasznie wyyysoki ja żeby mi się nie wylała galaretka umieściłam go w pudełku stopień trudności jest dość wysoki bo masa lubi się "nie udać". Szczerze to mi nie bardzo wyszła bo czuć w niej masło i galaretki mi się zastygły ale mimo...
Źródło: kobietymonu.fora.pl/a/a,1325.html


Temat: Arbuz
moze niekoniecznie deser, ale na letnie grill'e mozna zrobic z niego pycha jedzonko i dekoracje stolu arbuz mandarynki brzoskwinia ananas winogrona kilka owocowych galaretek Sposób wykonania: Środek arbuza wydrążyć np. łyżką, tak aby skórka arbuza służyła za miskę do tej sałatki. Połowę miąższu pokroić w kostkę, a połowę zjeść Mandarynki obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Galaretki przygotowac wczesniej i pokroic ... NA PALUCHY ! Odkładamy "czapkę" i dużą łychą wygrzebujemy cały miąższ delikatnie do czystej miski! Zalewamy ten miąższ wódką w ilości takiej jak nam odpowiada (ja tam ładuję całe 0,5 l...
Źródło: erodzice.net/forum/viewtopic.php?t=4987


Temat: Tort Delicja
rozłożyć ananasy. Przykryć drugim krążkiem i posmarować pozostałym kremem. Na wierzchu ułożyć biszkopty „Delicje" namoczone wcześniej w alkoholu. Posypać rodzynkami i zalać tężejącą galaretką. przepis pochodzi ze "Złotej Kolekcji Kasi"
Źródło: zielona-oliwka.com/viewtopic.php?t=128


Temat: Tort śmietankowy
Składniki: biszkopt 1 litr śmietanki kremowej 30% 0,1 litra wody 2 dkg żelatyny 10 dkg cukru 1 dkg cukru wanilinowego 10 dkg czekolady kakao owoce (mogą być brzoskwinie,mandarynki,ananas,winogrona,truskawki) Żelatynę namaczamy w ... Można wykonać ozdobny rancik kremem poukładać owoce i zalać galaretką. Po skończeniu wstawić na parę godzin do lodówki.Smacznego.
Źródło: wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2686


Temat: Uroczyste urodziny-czyli rodzina na kolacji.............
... na biszkopt jasny krem, ananasy, orzechy włoskie, płatki migdałowe, i wisnie. Wstawiamy do lodówki. Kiedy stwardzieje, zalewamy tezejaca galaretka. Mnaim...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=13818


Temat: Mięsiwo
Pierś indyka w owocowej galarecie 60 dag filetów z indyka, 4-5 plastrów ananasa z puszki, 4-5 połówek brzoskwiń z puszki, kilka ciemnych winogron, 5 wisienek koktajlowych, pół szklanki rosołu, 3 łyżeczki ... w temperaturze 200ºC. Osączyć na sitku ananasy i brzoskwinie, syrop zlać do drugiego naczynia. Rosół wymieszać z 6 łyżkami syropu. Tak przygotowaną zaprawą często polewać mięso. Pieczeń wyjąć z piecyka, przestudzić. ... winogrona podzielić na połówki. Ananasy pokroić na kawałki, a brzoskwinie na małe cząstki. Przepołowić wisienki. Gdy pieczeń dobrze wystygnie, pokroić ją w cienkie plastry i przełożyć do płaskiej formy. Udekorować przygotowanymi owocami, zalać krzepnącą galaretką, wstawić do lodówki do zastygnięcia. Udekorować listkami świeżej mięty. Doskonała przekąska na eleganckie przyjęcie. Schab w galarecie 60 dag schabu, tłuszcz, 1 dag mąki, 1 dag ketchupu, ... ściereczkę, pozostawić do stężenia. Tężejącą galaretą polać schab. Nóżki w galarecie 2 nóżki wieprzowe, 2 nóżki cielęce, kurze udko, włoszczyzna, 3 cebule, 3-4 ząbki czosnku, liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego, sól, pieprz, białko, cytryna, natka pietruszki Nóżki oczyścić, sparzyć, zalać dwoma litrami wody, dodać oczyszczoną i obraną włoszczyznę i przyprawy (bez czosnku). Gotować na małym ogniu 3-4 godz. Gdy nóżki będą ... około litra płynu (w razie potrzeby wywar odparować). Mięso bardzo starannie oddzielić od kości, pokroić w paseczki, ułożyć w salaterce lub mniejszych naczyniach, zalać zimnym wywarem, zastudzić. Galaretkę wyłożyć na półmisek, ... nóżki cielęce, włoszczyzna, cebula, 2 liście laurowe, 2 pomidory, 3 łyżki groszku konserwowego, pieprz, sól Oczyszczone nóżki porąbać, opłukać, zalać zimną wodą, włożyć obraną włoszczyznę i cebulę, liście laurowe i gotować ... plastry. Ułożyć je na półmisku tak, by plastry nachodziły na siebie. Przybrać ćwiartkami pomidorów i groszkiem, zalać schłodzonym wywarem z nóżek (powinno go pozostać dwie szklanki). Wstawić do lodówki, by galaretka...
Źródło: genesis.net.pl/index.php?showtopic=7681







  • cd key kasperky 6 0
  • morgan lee
  • pilne reset komputera w palio
  • radeon;streowniki
  • metoda leczenia zatok
  •  Menu
     : Jesteśmy jak dwie krople wody wiszące nad jeziorem
     : czy można wysłać Gadu Gadu na komórkę
     : czy na farbę emulsyjna mozna klasc farbę akrylowa
     : czy mozna sprawdzic numer IP komputera z ktorego zostal wyslany SMS
     : czy przy pomocy Bluetooth mozna tez przesylac dane z PC na telefon
     . : : .
    Copyright (c) 2008 Jesteśmy jak dwie krople wody wiszące nad jeziorem | Designed by Elegant WPT